Etiketter

tisdag 24 april 2012

Dag fyra

Den här dagen begav vi oss ut på jakt i Sukosans efter wifi eller någon slags internet iallafall. Wifin på hotellet har tydligen slutat att fungera på det enda stället vi hade mottagning innan. Jag testade också med en kabel som jag fick låna inte ens det fungerade. Vi tog laptoppen med oss och strosade iväg till centrum där vi hade sett en skylt om internet. När vi kom dit så gick vi in och frågade men tyvärr så var det ingen bra mottagning där nu heller när de inte hade säsong. Vi blev då tipsade om att det skulle vara bra mottagning vid Marinan som vi hade cyklat till för några dagar sedan. Men att ta sej dit till fots var för långt att gå, synd vi hade ju tänkt spela en v 75:a på nätet.

Vi njöt av det goa vädret istället och promenerade en stund i Sukosan istället innan vi slog oss ned på "Sopranos" en pizzeria och chevapi restaurang. Ole beställde genast in två stora Lasko pivo (öl) och två chevapici. Vi blev serverade nybakat varmt bröd med dessa kryddiga färsrullar med sallad och paprika pastan Ajvar. Det var väldigt gott! Efter maten beställde vi en espresso till mej och en cappuccino till Ole dessa drack vi tillsammans med deras inhemska maraschino likör. Kroatien kaffet var verkligen gott inte som Italienarnas beska.

Servitören kom efter en stund och frågade om vi ville ha en kaka och vem kunde säga nej då? Han kom med två mysko bitar serverade med en citronskiva. Jag frågade vad det var och fick veta att det var turkisk bak lava. Kakan bestod av tunna skivor (filodeg) eller något liknande sedan emellan lagren så var det en nötfyllning som var väldigt god. Själva kakan var också ganska blöt som om den var doppad i en lätt söt sockerlag. Vi pressade citron skivan över och åt upp den här underbara kakan.

Sedan fick det bli en liten romantisk promenad utmed vattnet. Innan vi vandrade hemmåt igen till Villa Kayo. När vi kom tillbaka så hade det flyttat in en familj med skrikiga barn, Ole är säker på att det är töser. Jag vet inte?


Den goda Baklava kakan.


Två iskalla Lasko öl


Maraschino likör och en god espresso

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar