Etiketter

torsdag 26 april 2012

Dag sex

Vi promenerade nord väst ut på vår udde då fick vi verkligen se var de stora stränderna låg någonstans. Även om vädret är underbart så är inte havet varmt ännu så det är ingen som badar ännu. Kroaterna har på sej varma kläder ännu jackor och långärmade tröjor. Men vi nordbor vandrar omkring i kortärmat. Vi följde vår udde utmed hela strandpromenaden tills den tog slut, vi tittade på alla fina hus och trädgårdar med palmer och kaktusar i. Längst ut på udden så vandrade vi upp i de fina kvarteren där det låg massor av hotell o lägenheter tillsammans med stora fina kåkar.

När vi gick där uppe så fick vi helt plötsligt syn på snöklädda bergs toppar bakom alla husen. Det var häftigt med det turkosa havet på ena sidan och snöklädda berg på andra sidan. Inte konstigt att det var en aningen kallt i vinden. Efter en lång promenad så fick det bli en sallad på vår restaurang Sopranos som gillar och givetvis en macchiato kaffe med en maraschino likör till efterrätt.

På vägen hem den här eftermiddagen så handlade vi lite frukostmat odyl som vi saknade där hemma på hotellet. Vi höll oss sedan inne på em. och kvällen för det var ganska blåsigt och kallt ute så det fick bli inne mys istället.


Början på den långa strand promenaden


En typisk bild vid havet


De snöklädda bergstopparna

3 kommentarer:

  1. En sådan härlig semester turturduvorna har haft. Kanske vi kan få se några bilder också? Hälsa Ole.

    SvaraRadera
  2. Det kommer bilder snart.

    SvaraRadera
  3. Tänk vilken skillnad. De går med jackor och vi barärmat.
    Nu vill jag ha riktig varm sommar.

    SvaraRadera